You are here!!


W jaki sposób Bifidus łączy się z innymi bakteriami

By stworzyć szczepowi Bifidus ActiRegularis® optymalne warunki rozwoju, korzystamy ze sprawdzonych procesów produkcyjnych oraz wyjątkowego połączenia kilku kultur bakterii. 

 

W czasach gdy opracowywano metody produkcji Activii®, jogurt tradycyjnie fermentowano w temperaturze 43°C w warunkach kwasowych, które nie sprzyjały rozwojowi kultur bakterii Bifidus ActiRegularis®. Zaczęliśmy więc dopracowywać procesy produkcji i kombinację kultur bakterii, by zmienić warunki na korzystniejsze.

 

Po latach badań wybraliśmy jeszcze kilka szczepów bakterii, które pozwalają na fermentację w temperaturze 37°C oraz w mniej kwasowym środkowisku. To właśnie takie warunki pozwalają szczepowi Bifidus ActiRegularis® na rozmnożenie się i nadają Activii® łagodny smak. Nasza wyjątkowa kombinacja kultur bakterii wpływa na kremową konsystencję Activii® i rozwój Bifidus ActiRegularis® w mlecznym produkcie.

 

To właśnie połączenie kilku szczepów bakterii z Bifidus ActiRegularis® czyni z Activii® tak unikalny produkt.